Varför endast Kvinnor?

Varför är endast kvinnor välkomna som nätverksmedlemmar och gäster i Business in Heart?

Den frågan möts vi av ibland. Det bästa vore förstås om det inte behövdes projekt, strukturer och organisationer som särskilt gynnar kvinnor.

Nu är inte Business in Heart något jämställdhetsprojekt. Vi har ingen feministisk och/eller politisk agenda – Business in Heart är ett affärsnätverk.

Anledningen till att endast kvinnor kan bli medlemmar och gästa oss är att vi har märkt att det finns ett behov att fylla. Många vittnar om att det i våra rum skapas en särskild stämning: En generös, inspirerande och professionell atmosfär – där kvinnor naturligt delar på utrymmet.

All tillgänglig statistik visar att män fortfarande  dominerar i arbetslivet på de flesta områden. Det gäller både egna företagare och anställda. Män har högre lön, fler förmåner, större företag och de tar hand om en större del av företagsstöd från samhället. I blandade grupper blir det lätt så att män tar mer utrymme i prat och diskussioner, även om varken män eller kvinnor upplever den obalansen på ett medvetet plan.

I Business in Heart möts yrkeskvinnor för att på egna villkor bolla idéer, hitta samarbeten, dela med sig av kunskaper, få inspiration och hjälpa varandra till bättre affärer och karriärer.

Du är varmt välkommen som gäst 2 gånger. ANMÄL DIG HÄR